Dyrebeskyttelsen Vadsø og omegn - DVOO
Bry deg om dyr! Vi er en selvstendig frivillig organisasjon i Øst-Finnmark.
 Møt oss på Facebook:
Lenke til facebook Gruppe: Dyrebeskyttelsen Vadsø og omegn - dvoo.no 

 Til salgs:
Krus med bilder
Lenke til: Til Salgs
og
T-Skjorte M - L - XL
Musmatter og Postkort
og også Fuglehus
 
Lenke til: Til Salgs

"... Så håper jeg at kommunen kan spille på lag med Dyrebeskyttelsen. Tross alt så kan ikke kommunen fraskrive seg ethvert ansvar for byens katter og overlate det til Mattilsynet og sørge for kattenes ve og vel. Det er først og fremst byens innbyggere som må ta vare på sine katter, og det er kommunens ansvar at byens innbyggere følger reglene om å kastrere og merke sine katter og ta vare på dem." Norsk Huskattforening, v/Bodil Eikeset
http://norskhuskattforening.net 
     
....................................... 
Debatten om katter på Finnmarkens nettsider,
Publisert 04.02.2012, klikk: 
til: http://www.finnmarken.no/lokale_nyheter/article5913843.ece
FÅR VÆRE I FRED: ...
Foto: Synnøve Ackermann 
 
Kommentar fra DVOO: 
kattene på bildet er døde,
avlivet av Vardø kommune.
"... Avliving er ineffektivt fordi årsaken til problemet med hjemløse katter er uansvarlige katteeiere. ..."
Kattedrap må
straffes strengt!
... En person i Halden ble for noen år siden idømt en bot på 7500 kroner for å ha fanget inn naboens katt i den hensikt å avlive den ...

Lenke til: Statistikk fra Norsk Tipping og Skriv ut Vervekort for Grasrotandelen

Ta med Vervekort!


 
 Fant denne katteelskeren

på youtube:
 
 
Klikk og Ring oss:
 
 
 Bli medlem
du også (her ...)
 ... takk for støtten. se statistikk her ...
Medlemsskap 2015: Innbetal nå kr. 300,- til
Kontingentkonto Nr.: 64760515327
Gaver til DVOO: innbetalinger til 
Gavekonto Nr.: 64760515335
 
Omplassering av dyr | ring for avtale mobil: 92 62 02 13
Pris for kattunger er kr. 750,-
Voksne kastrerte katter kr. 950,-
Hunder kr. 1500,-
Ring for avtale. Kontant betaling.

Følg med på nettsidene våre, vi har flotte katter som får nødvendig stell og pleie før de fotograferes og gjøres klare for adopsjon. Alle som adopterer får tre uker prøvetid sammen med katten.
  • Voksne katter adopteres bort fra hjemkommunen.
  • Fjernadopsjon er mulig for alle kattene våre.
  • Følgende dyr trenger nytt hjem:

Lenke til bildet.
 
Bosse
 

Bosse 1 år fra Vadsø.

Født 13. februar 2014

Farge: Sort og hvit
 
Blanding av lapphund, elghund, golden retriever og setter.
 
Bosse har hatt frie tøyler i starten av sitt unge liv og trenger en ny eier som vet å sette grenser. Han har bodd en stund i fosterhjem og har vist at han er lærevillig.
 
Bosse er energisk og trenger lange og gode spaserturer hver dag. Han bør ha luftegård når han er utendørs alene og bør ikke stå i bånd. 

Han er svært interessert i å hilse på alle han møter og protesterer hvis han ikke får lov. Han bjeffer en del på alt som rører seg og er opptatt av å "gjete" biler.
 
Bosse slapper av ved å se på TV og han kan sove i mange timer. Vi søker en erfaren og tålmodig eier ev voksent par til denne karen.
 
Bosse er vaksinert og ID-merket. 
 
Lenke til bildet.
 
Bamse
 

Bamse 7 måneder fra Vardø - Bamse er på prøvetid.

Født 1. august 2014

Farge: brun
 
Bamse er en blanding av Lapphund, Reinvallar, Dogo Canario og Cane Corso. Han er mellomstor og har rolig gemytt. 
 
Bamse er en koselig hund som trives godt med både voksne og hunder. Barn har han også møtt uten vanskeligheter. Katter er ganske ukjent for han. Han kan også være alene hjemme.
 
Bamse vil nok trives i en familie med litt større barn ev et voksent par som har tid til han. De må også like å gå gode turer med han. 
 
Bamse er vaksinert og skal ID-merkes før omplassering.
 
Lenke til bildet.

Røder
  

Lenke til bildet.


En radmager Røder.

Røder ca. 7 år fra Vardø - er på prøvetid i nytt hjem.

Født i 2008

Farge: Gul og hvit.
 
Røder er en av de mange forsøkt utsultede kattene i Vardø. Bildet til høyre viser hvor tynn og mager han var da vi begynte å mate kattene. 

Røder tilhørte en kattefamilie som bodde i området ved båtslippen i Vardø. Her ble de matet regelmessig av kattevenner helt til kommunen i 2011 fant ut at de skulle få alle "villkattene" avlivet ved hjelp av Mattilsynet, noe de hadde diskutert i mange år. Da fikk ingen gi kattene mat lengre. Vi syntes dette forferdelig siden mange av kattene var vant til mennesker og ikke var typisk "villkatter" og vi gikk til sak mot kommunen. 
Vi greide å stoppe planen og vant retten til "villkattene" i Vardø.

Røder er en av de mange kattene vi greide å få tak i og han har overrasket oss stort. Han har aldri vært noen "villkatt" men har nøyd seg med å gi oss en smekk over fingrene hvis vi har kommet for nær han. 

Nå har han funnet ut at han kan også ta tak i fingrene å få kos. Nå vil han ha kos hele dagen. Han maler og stryker seg mot oss og vil kløs på halsen og strykes på kroppen, men han liker ikke å bli løftet. Han har gjort store framskritt. 

Røder er stor av vekst og har et rolig og behagelig gemytt. Han er også veldig glad i mat og er ikke kresen i matveien, men liker veldig godt boksmat av whiskas. 

Han liker å leke med lekeballer og han hopper og spretter som en kattunge mens han lager masse lyder, men han skjønner ikke poenget med et klatrestativ. Dette er typisk for voksne katter. 

Vi ønsker at han kan få et rolig hjem med erfarne eiere som kjenner katter og kan gi han et trygt og godt hjem resten av sitt liv. Vi tror nok han vil trives godt i nærheten av vann eller ved sjøen slik han gjorde da han bodde ved båtslippen. 

Røder er vaksinert, kastrert og ID-merket.
 
Lenke til bildet.
 
Vasili 

Vasili ca 6 år fra Tana.

Født i 2008

Farge: Grå og hvit, langhåret.
 
Gromgutten Vasili har hatt to hjem tidligere. Hans hjem nummer to så han vandre hvileløst rundt i bygda og ga han mat. En dag fant han ut at menneskene der var så snille at han ville flytte inn til de, og der bodde han i et år, men så måtte eier flytte og ville gi han en ny sjanse i livet og ba oss om hjelp.
 
Vasili er en trygg og glad katt som liker mennesker og er veldig sosial med alle som vil hilse på han. Han trives godt når han får kos og oppmerksomhet. Han er veldig glad i mat og spiser godt.
 
Han er også tidligere lekekamerat med Marik og disse trives godt i hverandres selskap.
 
Vasili er vaksinert, kastrert og ID-merket.
 
Lenke til bildet. 
Marik
 

Marik 5 år fra Vadsø.

Født i 2009

Farge: Sort og hvit, langhåret.
 
Store, flotte Marik fikk en ny sjanse av sin eier. Eier hadde ikke lenger tid til å ta vare på han og ønsket ikke at hvem som helst passet han, og ønsket å få han omplassert via oss.
 
Marik er vant til et rolig hjem men er litt skeptisk til fremmede i begynnelsen. Når han føler seg trygg liker han svært godt at det er flere personer i huset - og at de viser han oppmerksomhet.
 
Marik liker seg utendørs, og et hjem med trygge utemuligheter og kanskje en veranda som inspeksjonspost er ønsket.
 
Han er også tidligere lekekamerat med Vasili og disse trives godt i hverandres selskap. 
 
Marik er vaksinert, kastrert og ID-merket.
 
Lenke til bildet.
 
Pusi
 

Pusi 5 år fra Tana.

Født i mars 2010

Farge: Sort og hvit.
 
Pusi kommer fra et privat hjem og omplasseres pga allergi. 

Han er stor av vekst og veldig pratsom og sjarmerende. Han er både smart, snill og er en ordentlig kosegutt. Han er heller ikke kresen i matveien men spiser det meste, gjerne store porsjoner. Han er en god jeger og fanger mus og fugler. 

Pusi er vokst opp med hund og setter grense for når han er ferdig med å leke ved å klappe hunden på snuten. Han går godt overens med katter også.  

Han er så smart at han åpner dører og går gjerne inn på besøk til folk han kjenner. Han kan også følge med på tur og har flere ganger vært med på spasertur opp til 4 km, men da er han helt utkjørt etterpå. 

Pusi er en hjemmekjær katt og har kun vært borte i to dager på det meste. Han må ha trygge utemuligheter for han trives veldig godt utendørs, og blir rastløs av å være inne.

Pusi er vaksinert, kastrert og ID-merket.
 
Lenke til bildet ...
 
Louis

Louis, 4 år fra Båtsfjord - Louis er på prøvetid i nytt hjem.

Født i november 2010

Farge: Hvit og gul, langhåret.
 
Louis hadde vært utekatt siden han var en kattunge. Han ble sluppet ut for tidlig i livet og folk i nabolaget syntes synd i den lille kattungen og ga han mat. Naturlig nok ble han forvirret over hvor han egentlig bodde når han gikk fra hus til hus for å spise.
 
Han ble tatt vare på av snille mennesker som hadde sett seg lei på at han skulle gå rundt slik og ble kjørt til Veterinærkontoret i Tana for undersøkelse før han kom til oss. Der raserte han hele kontoret før han ble dopet ned for prøvetaking. Han hadde urinveisinfeksjon og måtte ha en måneds kur med medisiner.
 
Louis er en herlig herremann! Han er stor og tung. Han er ikke så opptatt av å se flott ut i pelsen og har fortsatt noen floker her og der men han er tillitsfull, veldig pratsom og kjælen. Han vil dominere andre katter hvis han får sjansen, men kan også være grei mot de. Et hjem hvor han kan være alenekatt vil være det beste for han.
 
Nå som han er kastrert vil han få helt andre interesser enn før, og vi håper han får et hjem med mye oppmerksomhet og kos.
 
Louis er vaksinert, kastrert og ID-merket.
 
... se større bilde ...
 
Lille Venn
 

Lille Venn, 5 år fra Vadsø 

Født: 2010 

Farge: Sort og hvit, korthåret.
 
Lille Venn kunne ikke flytte med sin eier og trenger derfor nytt hjem.
 
Hun er en stor personlighet som velger sine venner med omhu, og ifølge eier aksepterer hun menn mest. Barn liker hun ikke. 
 
Lille Venn har vært skeptisk lenge men nå har hun roet seg og er en ordentlig kosekatt.
 
Lille Venn er en sjarmerende kosekatt når hun selv vil og er kjent for sine skarpe klør og klorer gjerne en pappeske i fillebiter.
 
Hun har vært mye innekatt, men trives også ute i trygge omgivelser. 
 
Lille Venn er vaksinert, sterilisert og ID-merket.  
Lenke til: bilde av katta 
Sofia
 

Sofia, 5 år fra Vadsø

Født: 2010 

Farge: Sort og hvit, korthåret.

 

Sofia kommer fra Ekkerøy utenfor Vadsø, og har "befolket" bygda med nydelige kattunger som vi tidligere har fått omplassert. Nå er det hennes tur til å få et godt liv i et nytt hjem.
Hun har blitt tatt vare på av snille mennesker som har gitt henne mat og varme, men de kunne ikke beholde henne pga allergi.
 
Sofia er litt skeptisk til folk i begynnelsen, men er en ordentlig kosekatt som liker oppmerksomhet. Hvis hun blir mye alene har hun lett for å legge på seg ved å trøstespise.
 
Sofia er vaksinert, sterilisert og ID-merket. 
Lenke til: bilde av katta 
Toya

Toya, 4 år fra Vadsø

Født i desember 2010 

Farge: Sort og hvit, korthåret.

 

Toya har et flott gemytt og er sosial med katter og mennesker.

 

Hun er veldig omsorgsfull og har vært til stor støtte og trøst for kattungene som har vært her, og har fungert som "tante" for de.

 

Hun er veldig leken og finner på mye sprell, men hun er også en ordentlig kosekatt som liker å ligge i fanget.

 

Hun er ikke vant til å være alene og bør få et hjem med personer som har tid til henne ev. må hun omplasseres sammen med en annen av våre katter.

 

Toya er vaksinert, sterilisert og ID-merket.
 
Lenke til: bilde av katta 
Lilly
 
 

Lilly, 4 år fra Vadsø

Født mars 2011 

Farge: Gråstripet og hvit, korthåret.

 
Lilly kommer fra et hjem med altfor mange katter og kom til oss i håp om å få et nytt hjem. 
 
Lilly er en ordentlig glad kosekatt som liker å danse på skuldrene og kose mest mulig. Hun spiser godt og er ikke kresen på maten.
 
Det eneste problemet er at hun ikke går overens med de andre kattene våre. Hun  er så snill at hun blir dominert av de og løper og gjemmer seg.
 
Hun trenger derfor et hjem hvor hun kan få være alenekatt.
 
Lilly er vaksinert, sterilisert og ID-merket.
 

Lenke til: bilde av katta 
Sofus

Sofus, 4 år fra Vardø
 

Sofus er adoptert.

Lenke til: bilde av katta 
Sara

Sara, 4 år fra Vardø

Født mai 2011 

Farge: sort tricolor, korthåret.

 
Sara er født ute i det fri og kommer fra en kattefamilie med meget fin personlighet. Hun og Sofus er søsken.

 

Hun har et rolig og behagelig gemytt, og hilser oss om morgenen ved å sitte på bordet å strekke ut poten for å gi kos. Sara er en ordentlig kosekatt men er også veldig leken og liker å leke sisten. 

 

Hun har en skade på høyre øye men plages ikke av dette. 

 

Sara er sterilisert, vaksinert og ID merket.

Lenke til: bilde av katta 
Cindy
 

Cindy, 3 år fra Vardø

 

 

Cindy er adoptert.

Lenke til: bilde av katta 
Kitty
 

Kitty, 3 år fra Nesseby.

Født September 2011 

Farge: Grå tricolor, korthåret.

 
Kitty er en skeptisk katt og trenger tid på seg før hun tar kontakt, men hun har blitt tryggere.
 
Når Kitty er glad kan hun både synge og danse, hun liker kos og oppmerksomhet men trenger en erfaren eier som hun kan føle seg helt trygg på.
 
Kitty er vaksinert, sterilisert og ID-merket.
Lenke til: bilde av katta
 
Fluffy

Fluffy, 3 år fra Berlevåg

Født i oktober 2011 

Farge: sort og hvit, langhåret.  
 
Fluffy og hennes søster Fiona kommer fra et privat hjem. Fluffy er en ordentlig kosekatt som liker variert leketøy og er ikke kresen i matveien.  
 
Fluffy er en leken og ikke helt selvstendig frøken som gjør henne til en hjerteknuser. Hun liker å leke sisten med de andre kattene og løpe rundt i full fart.
 
Fluffy er den som plutselig finner ut at hun skal jage de andre kattene vekk slik at hun får rommet helt for seg selv. Selv monsene blir skremte av "monsteret Fluffy" før hun i neste øyeblikk er den som gjerne tramper på avisa du leser i og sier "æh" mens hun blunker til deg. Det betyr "se heller på meg".
 
Fluffy er vaksinert, sterilisert og ID-merket.
Lenke til: bilde av katta
 
Fiona
 

Fiona, 3 år fra Berlevåg

Født i oktober 2011 

Farge: tricolor, korthåret.
 
Fiona kommer fra et privat hjem og er en rolig og stille katt som liker variert leketøy og er ikke kresen i matveien.  
 
Fiona liker å se på fugler og prate til de, men hun er livredd hunder. Hun kan leke alene og hun leker fint med andre katter.

Vi håper hun kan få et hjem hos voksne personer eller i en familie med større barn. 
   
Fiona er vaksinert, sterilisert og ID-merket.
Link til bilde
 
Mia
 

Mia, 2 år fra Vadsø

Født: 2013 

Farge: hvit tricolor, korthåret. 
 
Mia ble tatt vare på av snille mennesker der hun løp rundt husene på leting etter mat. Hun hadde to kattunger som hun mistet. Ingen vet hvor hun kom fra, men noen hadde eid henne. 

Mia er en glad og kosete katt som prater og maler og tripper rundt uten stans. Helst vil hun kose hele tiden, og vi håper hun får et hjem hos en familie som har god tid til henne. 

Hun er ikke kresen i matveien men spiser det hun får.  


Mia er vaksinert, sterilisert og ID-merket.
Link til bilde
 
Basse
 

Basse, 2 år fra Vardø

Født: mai 2013 

Farge: Sort og hvit, korthåret. 
 
Basse ble funnet på Festningsområdet i Vardø.
 
Typisk for "Festningskattene" er at de er utrolig smarte og finner ut av saker og ting. De er også meget fysisk sterke.
 
Basse er en aktiv og leken katt. Han liker variert leketøy og leker i full fart når han har funnet en spennende leke. Han blir helt oppslukt og leker så det høres.
 
Han er også en kosegutt som liker å bli løftet og koset med, og han liker ekstra godt å bli klødd på magen.
 
Basse er vaksinert, kastrert og ID-merket.

   

Lenke til: bilde av katta 
Silver
 
Silver 11 måneder fra Vadsø - er reservert.

Født juli 2014 

Farge: Grå og hvit, korthåret.

 
Silver var i området ved den videregående skolen i Vadsø sammen med fire søsken og mamma. Der hadde de det fint på sensommeren der de løp i busker og gjemte seg og under flere små bygg i hagene til folk som bodde i nærheten.
 
Noen av naboene ble så bekymret for vinteren at de ringte Statens ansatte for å få de fjernet. Vi fikk derfor ikke tid til å fange inn flere. Silver er derfor den eneste overlevende i sin familie.
 
Silver er en ordentlig kosegutt som prater og skravler og susser hemningsløst når han har lyst til det.
 
Silver er vaksinert og ID-merket.
 

Lenke til bildet.
 
Sirius og Susi 7 måneder fra Tana - Sirius og Susi er reservert.

Født ca. 15. august 2014.

Farge: Sorte, langhårede.

 

To søsken, bror og søster søker nye hjem. Disse kommer fra et privat hjem og eier ønsker vår hjelp med å få de omplassert.

 

Kattemor fødte disse utendørs men ble så syk at hun måtte avlives. De har derfor vokst opp uten mor men har alltid hatt god kontakt med mennesker.

 

De er vaksinerte og ID-merkede. 

 
ring Mobil: 926 20 213 | E-post: Kontakt oss
Se på siden: 
 

Lenke til: Omplassering av dyr

 
Lenke til: Omplassering av dyr
 
 
 Tips oss på:
 
(med vedlegg / bilde)
 
eller pr:
 
(uten vedlegg)
 

Støtt oss ... ved å gi produkter og tjenester i gave

 
Støtt oss ... ved å gi produkter og tjenester i gave

Gi produkter i gave.

 
 

 
 
 
 
oppdatert:
17.5.2015
nr 33.950
Kontakt:
 
 

 
 
Kontingent-konto i Nordea
Konto-nr.: 6476 05 15327
 
Gave-konto i Nordea
Konto-nr.: 6476 05 15335
 
Drifts-konto i DNB
Konto-nr.: 1503 27 47393

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gi pengegave,
til konto: 6476 05 15335
 
Tilknytt Grasrotandelen,
  
Pia fra Vardø.
Copyright © 2011-2015 Dyrebeskyttelsen Vadsø og omegn - DVOO -
 www.dvoo.no - All rights reserved.
 Webmaster: Matthias Bardosen
Organisasjonsnummer: 997205235